Menu

Škola vaření se

Zdeňkem Pohlreichem

Naučte se kuřecí vývar nebo pečené kuře s nádivkou jako známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Podívat se na videa

Jak na dokonalou chuť masa?

Ikona kruh Ikona kruh over1

Aby se maso nevysušilo, pečte ho raději po větších kusech.

Ikona kruh Ikona kruh over2

Pro intenzivní chuť vývaru maso vkládejte vždy do studené vody. Kdybyste vložili maso do vroucí vody, stáhne se, a neuvolní tím pádem do vývaru svoji šťávu a tím pádem ani chuť.

Ikona kruh Ikona kruh over3

Před dušením maso lehce osmahněte. Maso se tím zatáhne a neztratí tak svou šťávu.

Ikona kruh Ikona kruh over4

Maso rozmrazujte pozvolna při teplotě 1 - 5 °C, nepřijde tak o živiny.

Ikona kruh Ikona kruh over5

Minutky solte až po přípravě, maso bude šťavnatější.

Ikona kruh Ikona kruh over6

Tužší maso nejprve poduste, potom pečte v troubě.