Menu
Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Čas přípravy
do 60 minut

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci a pak na něm 5 minut opékejte cibuli, přidejte česnek a zhruba po minutě i kuřecí maso. Nechte ho zprudka opéct a zatáhnout, v žádném případě by se nemělo dusit. Teprve pak přidejte žampiony, krátce je opečte a vše zalijte vývarem, přidejte zázvor a chilli papričku a vařte asi 25 minut. Nakonec přilijte kokosové mléko. Zahřejte a dochuťte šťávou z limety a soli.

Co budu potřebovat?

lžíce olivového oleje

1

cibule

1

stroužky česneku

3

kuřecí prsa

1–2

hrst žampionů

silného kuřecího vývaru

1 l

zázvor

chilli paprička

1

plechovka kokosového mléka

1

limetka

1

sůl

koriandr

plátky limety

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.