Menu
Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Čas přípravy
nad 60 minut

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.

Co budu potřebovat?

hovězí kližky vcelku

500 g

bageta, případně větší houska

k podávání

ledový salát, chilli papričky

k podávání

kečupu

350 g

tmavého cukru

110 g

lžíce jablečného octa

3

lžíce worcesterské omáčky

3

chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na plátky

2

cibule, nakrájená najemno

½

čerstvě namletý pepř

vrchovatá lžíce sladké papriky

1

lžíce mletého chilli

1

lžíce mletého římského kmínu

1

lžíce tmavého cukru

1

lžíce soli

1

lžička sušeného česneku

1

lžička čerstvě namletého pepře

1

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.