Menu
Marocké kuře s bylinkami

Marocké kuře s bylinkami

Čas přípravy
do 60 minut

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.

Co budu potřebovat?

kuřecí čtvrtky

4

sůl, pepř

lžíce másla

2

velká cibule, nasekaná najemno

1

stroužků česneku, nasekaných

5

hrnek zelených oliv plněných mandlí

1

hrsti čerstvého koriandru, nasekaného

2

hrsti hladkolisté petrželky, nasekané

2

citrony

2

lžíce hladké mouky

1

vařená rýže k podávání

lžičky sladké mleté papriky

½

lžičky pálivé papriky

½

lžička mletého kmínu

1

lžička mletého zázvoru

1

lžičky mletého koriandru

½

lžičky mletého pepře

½

lžičky soli

½

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.