Menu
Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Čas přípravy
do 30 minut

Jak na to?

Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.

1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.

2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.

4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.

5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.

6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.

7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.

Co budu potřebovat?

lžíce olivového oleje

1–2

velká cibule, nasekaná najemno

1

vepřové kýty, nakrájené

600 g

na kousky velikosti sousta

lžíce mouky, ochucené solí a pepřem

1

velké stroužky česneku, rozmělněné

2

lžičky mletého kmínu

½

lžička mleté sladké papriky

1

suchého sherry

150 ml

hovězího vývaru

500 ml

plná hrst hladkolisté petrželky

hrst mandlových lupínků na posypání

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.