Menu

Jak na maso podle

Našeho řezníka

Naučte se správně pracovat s dobrým masem.
15 tipů jak docílit co nejlepší chutě masa.

Jak zachovat chuť a kvalitu masa?

Ikona kruh Ikona kruh over 1

Pokud povezete maso z obchodu déle než 20 minut, vložte jej do chladicí tašky. V opačném případě jej zpracujte ideálně v ten samý den.

Ikona kruh Ikona kruh over 2

Marinované maso ponořte do marinády celé, nedostane se k němu vzduch a nezkazí se.

Ikona kruh Ikona kruh over 3

Zpracujte maso ideálně do 2 dnů od nákupu. Různé druhy masa vydrží v lednici 2 - 4 dny.

Ikona kruh Ikona kruh over 4

Maso uchovejte v neprodyšné nádobě ve spodních patrech lednice, aby z něj nekapala tekutina na ostatní potraviny.

Ikona kruh Ikona kruh over 5

Čerstvé maso skladujte při teplotě max. 7 ºC, drůbeží max. 4 ºC, mleté maso max. 2 ºC.

Ikona kruh Ikona kruh over 6

Před zmrazením zabalte karbanátky, steaky či kotlety každý kus zvlášť, neslepí se.